6 September 2016 - 19e Westland Koersbal Toernooi
Vorig jaar had de Koersbalclub Heenweg het 18e Westlandse Koersbal Toernooi al georganiseerd. Het werd toen gewonnen door “Koersbalcub Den Hoorn.”
Deze waren echter niet in de gelegenheid om het Toernooi dit jaar te organiseren.
Om te voorkomen dat het helemaal zou komen te vervallen, heeft “Koersbalclub Heenweg” besloten om het dit jaar weer te organiseren.

Het toernooi werd op Dinsdag 6 September 2016 gehouden in “Het Open Huis” in Heenweg. Al vanaf 8.30 uur arriveerden de deelnemers en werden verwelkomt met een kop koffie.

Om 9.15 uur opende Jaap van Santen het Toernooi.
Direct gevolgd door de indeling, kon er om 9.30 uur voor de eerste keer worden afgegooid.
De volgorde was bijna gelijk aan vorig jaar. Dit keer werd er na 2 ronden eerst koffie gedronken, met een lekker stuk taart erbij. Deze taarten waren gebakken door Grarda van Santen. Na de 2 volgende ronden was het tijd om te lunchen. Eenheerlijke kom soep en belegde broodjes. Daarna was er nog keus uit diverse soorten fruit.

Na de lunch werden er nog 3 ronden gespeeld. Alle deelnemers deden natuurlijk hun uiterste best. Maar er kan er maar één winnen, en het was dit jaar de koersbalclub “Heenweg West” die de beker mee naar huis kon nemen. Als 2e eindigde “Naaldwijk 1” en als derde konden wij “Maasland” noteren.
Na afloop ontvingen de teams met de plaatsen 1, 2 en 3 een geldprijs. Al met al kunnen wij terugzien op een heel gezellige dag, met een heel geslaagd Toernooi.

    Uitslag Westlands Koersbal Toernooi 2016  

 

7 April 2016 - Koersbaltoernooi Alphen aan de Rijn
Vroeg verlieten deze leden op vrijdag 7 april hun matras om het edele koersbalspel te spelen in Alphen a/d Rijn bij KBC “De ridder”
zoals de organiserende Koersbal club daar heet.
Na een 8 tal rondes en pauze waren deze prachtleden tot een 6de plaats gekomen.
En een ieder kreeg 6 kakelverse eitjes mee om op de 8e april een lekker eitje te tikken en natuurlijk van de afgelopen dag na te genieten.
Met een ervaring rijker dat niet elke mat koerst zoals die bedoelt is waren zij weer op tijd terug in Heenweg.
Bedankt leden voor de prestatie.